Köszöntő

Köszöntöm a Kedves Látogatókat!

Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassam a Debreceni Egyetem OEC Sebészeti Intézetét.

Az ország egyik legnagyobb, közel száz éves múltra visszatekintő intézeteként azt a küldetést tűztük ki célul magunk elé, hogy mindenkor élenjárjunk a betegellátás, az oktatómunka és a kutatás szerteágazó területein.

A különböző szervezeti egységeinknek köszönhetően komplex, személyre szabott ellátást tudunk nyújtani többek között az általános, gasztroenterológiai, mellkas, transzplantációs, onkológiai és az érsebészet terén.
Munkatársaink széleskörű tapasztalata és naprakész tudása garantálja a betegellátás magas minőségét és a legkorszerűbb sebészi módszerek alkalmazását.
Intézetünk a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumának egyik legnagyobb egységeként fontos szerepet vállal a fekvő és járóbeteg-ellátásban illetve a klinikán tanuló magyar és külföldi orvostanhallgatók és rezidensek graduális és posztgraduális oktatásában. Rendszeresen szervezünk továbbképző tanfolyamokat szakorvosok és szakorvosjelöltek számára.

Munkatársaink kiterjedt kollaborációt folytatnak hazai és külföldi társintézetekkel, ezáltal számos kutatási projektben és klinikai vizsgálatban veszünk részt. Ennek a kutatómunkának köszönhetően intézetünkben rendszeresen születnek rangos folyóiratokban megjelenő közlemények, diplomamunkák, PhD értekezések.
Mindennapos tevékenységünket szigorú és rendszeresen ellenőrzött minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük.
Magam és munkatársaim mindent megteszünk azért, hogy betegeink ellátása a jövőben is a lehető legmagasabb színvonalon történjen, és továbbra is vezető szerepet töltsünk be Debrecen és a régió betegeinek sebészi ellátásában.
 

Prof. Dr. Damjanovich László
egyetemi tanár
a Sebészeti Intézet igazgatója